Виплата грошей за щеплення ще не почалася / фото ua.depositphotos.com

В Україні вже фіксують шахрайство під виглядом COVID-виплат за вакцинацію, які раніше анонсував президент Володимир Зеленський. Зловмисники намагаються видурити гроші у довірливих громадян.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" адвокат Сергій Войтенко.

У зв'язку з активізацією шахраїв він закликав українців повідомити своїм рідним і близьким, що наразі обіцяну тисячу гривень ніхто не отримав. Втім, каже він, шахраї вже розсилають на телефони смс і телефонують, розповідаючи про "нарахування грошей", для отримання яких нібито треба повідомити номер картки й три останніх цифри на звороті.

Відео дня

"Я прошу людей, у кого рідні й близькі старенькі, попередьте, щоб жодним чином не повідомляти. Це новий вид шахрайства. Ще гривні ніхто не отримував, але Зеленський дав шалений поштовх для шахраїв всіх мастей, для нового "лохотрону" для українців", - попередив юрист.

Гроші за вакцинацію: що пообіцяв Зеленський

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, зможуть отримати через додаток "Дія" тисячу гривень в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки. Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів й т.ін. або купити квитки для подорожей всередині країни.

За словами президента, програма підтримки стартує 19 грудня, до кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж – на початку 2022 року.