Адамович обіймав посаду мера Гданська з 1998 року \ фото Zaxid.net

Національну жалобу оголошено в Польщі в суботу, 19 січня, у Гданську цього дня поховали мера міста Павла Адамовича, який помер унаслідок замаху на нього, що стався 13 січня.

Читайте такожМер Гданська помер у лікарні після нападу

Про це повідомляє "Німецька хвиля". Попрощатися з мером польського Гданська Павелом Адамовичем прийшли тисячі людей. 

На похорон до Маріацької базиліки в Гданську прибули друг Адамовіча, президент Європейської ради Дональд Туск, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, колишній президент країни Лех Валенса.

Серед іноземних політиків на похорон до Гданська приїхав екс-президент Німеччини Йоахім Ґаук та мери європейських міст.

Як повідомляв УНІАН, мер Гданська Павел Адамович дістав ножове поранення під час благодійного концерту ввечері 13 січня. Підозрюваний у нападі був затриманий. 14 січня стало відомо, що Адамович помер: його прооперували, але його життя врятувати не вдалося. Адамовичу було 53 роки. Він обіймав посаду мера Гданська з 1998 року.

За повідомленнями польських ЗМІ, нападник кричав зі сцени, що був помилково ув'язнений попереднім урядом Польщі на чолі з партією "Громадянська платформа", до якої раніше належав мер Гданська. За даними поліції, 27-річний підозрюваний у нападі на мера був судимий за пограбування банків. У міністерстві внутрішніх справ Польщі повідомили, що у нападника були проблеми з психікою.