Сенат Чехії визнав геноцидом злочину РФ в Україні/ фото УНІАН (Сергій Ревера)

Сенат Чехії визнав злочини армії Російської Федерації в Україні геноцидом українського народу. Росія порушує міжнародне гуманітарне право і міжнародні конвенції.

Про це розповів посол України в Празі Євген Перебийніс у Twitter.

"Чеський Сенат щойно визнав злочини, які російська армія скоює в Україні, геноцидом українського народу. У прийнятій постанові також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Чеські сенатори засудили військові злочини, які скоїли російські військові в Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі та інших містах України - терор проти населення, масові страти та депортації сотень тисяч осіб.

Крім того, в Чехії засудили злочини проти людства на етнічному грунті, які здійснює Москва системно та масштабно.

У Чехії визнали геноцидом злочини російських військових в Україні

Як раніше повідомляв УНІАН,21 квітня парламенти Латвії та Естонії визнали, що Росія вчинила геноцид проти українського народу.

Після прийняття заяви голова комітету Сейму у закордонних справах Ріхард Коль закликав захистити населення України від подальших злочинів проти людяності і допомогти країні звільнити свою землю від окупантів.

У свою чергу Естонський парламент закликає країни світу негайно посилити санкції проти Росії, в тому числі без винятку призупинити торгівлю енергоносіями з Росією, і негайно збільшити військову і критичну гуманітарну допомогу Україні.

29 квітня таке ж рішення одноголосно прийняли в парламенті Канади.

10 травня, сейм Литви одноголосно визнав РФ терористичною державою. У резолюції наголошується, що російські окупанти вчинили в Україні масові військові злочини, зокрема, на Київщині - в Бородянці, Бучі, Ірпені, Гостомелі та в Маріуполі Донецької області. Крім того, дії РФ в Україні є геноцидом українського народу.

Вас також можуть зацікавити новини: