Чоловік повернувся з-за кордону, коли йому стало зле / Фото: Вікіпедія

Житель міста Острув-Великопольський прожив у машині три дні, очікуючи результати тесту на коронавірус, бо не хотів піддавати ризику свою сім'ю.

Чоловік, повертаючись додому з-за кордону, почувався недобре, і по приїзді до міста відразу вирушив до лікарні, повідомляє Onet.pl.

Медики його оглянули і діагностували бронхіт. У нього також взяли мазок для тестування на коронавірус, видали рецепт, і відправили додому.

Відео дня

Але замість того, щоб повертатися додому, він поїхав до місцевої санітарно-епідеміологічної станції, щоб довідатись, де йому чекати на результат тесту. Чоловік заявив, що не хоче їхати додому, щоб не наражати на небезпеку членів своєї сім'ї.

Читайте також"Не паліть хату!": жінка, яка заразила коронавірусом кілька сіл на Буковині, попросила вибачення (відео)

"Його не можна було відправити на карантин, тому що у нього був бронхіт, і жоден пацієнт з таким діагнозом не скеровується на карантин. Оскільки у нього були недостатні симптоми для підозри на коронавірусну інфекцію, його не можна було госпіталізувати в інфекційне відділення", - пояснив керівник санітарно-епідеміологічної станції Анджей Білінський. 

За його словами, чоловіку слід було виспатися, зігрітися, випити чай з лимоном і не покидати ліжко, поки він не одужає та не отримує результат тесту на COVID-19. 

Співробітники санітарно-епідеміологічного центру протягом трьох днів, поки чоловік жив у машині, наглядали за ним. 

Результат тесту на COVID-19 зрештою виявився негативним і чоловік повернувся додому.

Як повідомляв раніше УНІАН, українські туристи, які прилетіли з Балі чартерним рейсом, заявляють, що їх не попереджали про обов'язкову обсервацію в Україні, а тепер пропонують платну.

Читайте також: