Для більшості рецептів борошно варто просіювати / фото ua.depositphotos.com

Шеф-інструктор Інституту кулінарної освіти Пенні Станкевич вирішила дати кулінарну пораду і заявила, що просіювання борошна зазвичай є хорошою ідеєю.

"Воно освітлює борошно та аерує його, полегшуючи змішування в будь-яку емульсію. Це також може видалити будь-яке сміття або грудочки, які можуть бути в борошні, через що ваша випічка може мати нерафіновану текстуру. Ніхто не хоче їсти той шматок борошна, який потрапляє в яйця та масло і ніколи не розпадається на емульсію", - цитує її пояснення Тhe spruce eats.

Станкевич додає, що якщо в рецепті вказується вага просіяного борошна, то треба дотримуватись цієї інструкції, а не просіювати вже зважене.

Відео дня

"Просіяне борошно стає легшим, і ложка просіяного борошна в мірній чашці займе більше об’єму та важитиме менше, ніж вичерпати його з контейнера без просіювання. Тож якщо в інструкціях сказано відміряти "просіяне борошно", це може бути менша кількість борошна, ніж якби ви просто зачерпнули непросіяне борошно в чашку", - зазначила шеф.

Деякі торти абсолютно вимагають просіювання. Зокрема, є тістечка, у яких використовується багато збитої яєчної піни. У такому випадку краще буде порційно просіювати борошно одразу туди і поступово вмішувати.

Станкевич радить просіювати щоразу, коли ви використовуєте борошно для кексів як інгредієнт у рецепті. Какао-порошок також схильний до грудок. Їх можна просіювати разом, щоб полегшити змішування у кінцевій суміші.

Водночас, додає кухар, сьогодні просіювання борошна не є таким важливим у деяких рецептах, як-от хліб, кекси та деякі тістечка на масляній основі. 

Інші кулінарні поради

Провідний шеф-кухар Розмарі Гілл поділилася своїм секретом приготування найсмачнішого картопляного пюре для якого не знадобиться вода. Так, він радить варити у молоці.

Інший шеф-кухар розповіла, де найкраще зберігати фрукти та овочі влітку.

Вас також можуть зацікавити новини: