На Хмельниччині вже 7 випадків коронавірусу / Фото: УНІАН

Станом на вечір 1 квітня у двох лікарів Хмельницької області діагностовано коронавірусну інфекцію COVID-19.

Читайте такожМОЗ анонсувало посилення карантину: планується зупинка транспорту та обмеження доступу до парків

Про це кореспонденту УНІАН повідомила головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

Відео дня

За її словами, це 51-річна жінка, яка працювала медиком у військовому госпіталі Хмельницького. У неї стан середньої важкості, є пневмонія.

Також діагноз COVID-19 підтвердився у ще одного хмельницького лікаря, який перебуває у реанімації. Попередньо з’ясовано, що у нього був контакт з поляком.

Крім цього, підозру на коронавірус має лікар-кардіолог вузлової залізничної лікарні у Шепетівці. Вона контактувала з 47-річним працівником місцевого локомотивного депо, в якого вчора діагностували COVID-19. Останній у важкому стані і перебуває в Шепетівській центральній райлікарні.

“Водночас маємо приємну новину – сьогодні ПЛР-тест показав негативний результат у 29-річної дівчини, яка стала першою в області, у кого офіційно діагностували коронавірус. Через два дні зробимо повторний аналіз і, якщо знову буде негативний, випишемо з лікарні”, - наголосила Оксана Піддубна.

Також головлікар зауважила, що сьогодні сім медиків інфекційної лікарні, які лікують хворих на COVID-19, здали ПЛР-тести. Результат – негативний, тобто вони здорові.

Загалом, на вечір 1 квітня у Хмельницькій області зареєстровано сім випадків на COVID-19.

Читайте також: