Коронавірус в Україні не відступає / REUTERS

Харківська обласна інфекційна лікарня переповнена пацієнтами з COVID-19.

Про це повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Геннадій Бондарчук, інформує прес-служба ОДА.

«На сьогодні в обласній інфекційній лікарні перебувають 240 пацієнтів. У реанімації, розрахованій на 12 осіб, сьогодні знаходяться 10 пацієнтів, один з них – на інвазійній підтримці, інші – у кисневій масці», - уточнив Бондарчук.

Відео дня

За його словами, зважаючи на таку завантаженість закладу, хворих буде приймати дитяча лікарня, яка знаходиться поруч.

Читайте такожУ Києві за добу виявили ще півтори сотні хворих на коронавірус

«На території дитячої лікарні підготовлений окремий корпус, в якому є 50 боксованих палат, де можуть бути розміщені 150 пацієнтів. Туди завезено протягом останнього тижня 100 точок доступу до кисню. Тобто, там можуть перебувати 100 пацієнтів, які потребують кисневої підтримки», - повідомив керівник департаменту.

Також він зауважив, що наразі розглядається проект щодо створення другого реанімаційного відділення в обласній інфекційній лікарні. Воно буде розраховане на 20 ліжок.

Бондарчук додав, що за останню добу в Харківській області було виявлено 145 випадків COVID-19, 36 хворих було госпіталізовано.

«За вчора в області проведено 1959 досліджень на COVID-19. Враховуючи збільшення кількості досліджень, маємо більшу кількість позитивних тестів, ніж на минулому тижні. Зараз ми виявляємо більше безсимптомних випадків. Це люди, яких тестують через те, що вони були в контакті з хворими. Ці хворі не мають проявів захворювання, проте є носіями вірусу», - пояснив Бондарчук.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні зафіксували рекордну кількість випадків коронавірусу за добу - 1 тис. 271 особа. Найбільше випадків за минулу добу зафіксовано у Львівській області - 156, Києві - 150, Харківській області - 146 та Івано-Франківській області - 127.