У Львові провели унікальну операцію з пересадки легень / ua.depositphotos.com

У Львові провели унікальну операцію з пересадки легень від посмертного донора. Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, операція тривала 16 годин.

"У Львові провели унікальну операцію з пересадки легень від посмертного донора! Це друга така операція в Україні і перша, яку наші лікарі провели самостійно без допомоги іноземних колег", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що легені отримав 56-річний киянин Олексій Чернишков, який був ліквідатором аварії на ЧАЕС.

Відео дня

"Мав тотальну бульозну емфізему - ледь міг самостійно пройти 30 метрів. Сам виховує 11-річного сина. На операцію зважився, щоб його хлопчик мав тата. Наразі дихає самостійно і почувається чудово", - додали у відомстві.

За даними МОЗ, донором став 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту.

"Його рідні погодилися віддати органи заради порятунку життя. Це рішення дозволило врятувати не тільки Олексія, а цілих ПʼЯТЬ життів! Крім легенів лікарі змогли пересадити ще серце, печінку і нирки! Всі операції пройшли вдало", - зазначили у міністерстві.

Уточнюється, що історичну операцію виконала команда Першого медоб’єднання Львова на чолі з кардіохірургами Романом Домашичем та Ігорем Гуменним.

Неймовірний порятунок породіллі у Львові

Як повідомляв УНІАН, лікарі у Львові змогли врятувати породілю, яка втратила два літри крові.

У жінки після пологів знайшли рідкісну патологію. Операція була довгою, лікарі боролися за життя матері вже п'ятьох дітей дві години. Нині вона перебуває вдома, разом зі своєю родиною та новонародженим синочком.

Вас також можуть зацікавити новини: