Школярку били гуртом / Скріншот

У Житомирі дівчата-підлітки спочатку жорстоко відгамселили 15-річну школярку, а потім змонтували відео бійки під музику і виклали ролик у соцмережі.

Він миттю поширився в інтернеті та за кілька годин за справу про дівчачу жорстокість уже взялася поліція, йдеться в сюжеті ТСН.

Поліція вже знайшла учасників бійки, вони з різних закладів. Жертва – учениця 9-го класу, їй 15 років.

Відео дня

Педагог розповідає, що дівчину виховує бабуся, її маму й тата 9 років тому позбавили батьківських прав. Учениця спокійна і неконфліктна. 

Читайте такожУ Житомирі підлітки побили дівчину (відео)

Чому на неї напали, дізнатися не вдається – ні учениця, ані її бабуся на дзвінки не відповідають. Про причини бійки ТСН розповідають в іншій школі, де вчиться 14-річна дівчина, яка завдала більшості ударів. Соціальний педагог, яка була з нею на допиті, каже – та заступилася за подругу. "Якийсь конфлікт між дівчатками виник. Ну, одна образила іншу, а це вже старша пішла захищати. Вона лідер по своїй суті, любить увагу до себе і щоб однолітки її слухалися", - каже  соціальний педагог вечірньої школи №1 Ірина Кіналевська.

Сусіди кажуть, що нападницю виховує бабуся, бо її батьки розлучені, а мама на заробітках. Бійці не дивуються, бо дівчина відвідує секцію з боксу та іноді поводиться агресивно.

Як хуліганство розцінили побиття в поліції. "Сама дівчина минулого року тричі залишала місце свого проживання, й працівники тричі її знаходили і повертали до бабусі. Вона провину свою визнає", - розповів керівник ГУ НП у Житомирській області В'ячеслав Печененко.

Поки що про побиття ні постраждала дівчина, ані її бабуся не заявляли. Поліція змогла відкрити провадження завдяки відео, яке виклали в мережу нападниці. Зараз його вже видалили, але батькам та опікунам нападниць усе ж доведеться розплачуватися за жорстокість своїх неповнолітніх дітей.