Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня / фото УНІАН

Центральна виборча комісія акредитувала 117 міжнародних спостерігачів на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

Як повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, сьогодні на засіданні комісія надала дозвіл мати спостерігачів ще двом міжнародним організаціям.

Розглянувши відповідні звернення, комісія акредитувала 89 офіційних спостерігачів на місцевих виборах 25 жовтня: 81 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі та 8 – від Національного демократичного інституту міжнародних відносин.

Відео дня

Таким чином, на місцевих виборах акредитовано 117 офіційних спостерігачів: 8 – від двох іноземних держав та 109 – від чотирьох міжнародних організацій.

Читайте такожНезвична форма та шість кольорів: у ЦВК визначилися з бюлетенями для голосування на місцевих виборах (фото)

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.