У результаті обстрілу Чортківського району Тернопільщини постраждали 22 особи / фото facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

У Чортківському районі Тернопільської області постраждали 22 особи внаслідок ракетного удару російських загарбників.

Про це на брифінгу повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

"О 21:46 було чотири прильоти. Попередньо - усі ракети вилетіли з акваторії Чорного моря. Зруйновано частину воєнного об'єкту і також цивільні. Постраждали чотири будинки п'ятиповерхових з цивільним населенням. Жертв на цей час немає. Є постраждалих 22 особи, які були госпіталізовані. Надана медична допомога. На місці події працювало 10 карет швидкої допомоги", - заявив Труш.

Відео дня

Він сказав, що 22 постраждалим надано медичну допомогу, серед них є 12-річна дитина, якій було накладено шви.

"Стан практично всіх задовільний. Частина з них перебуває в лікарні на сьогодні, частина - вже відбули у свої помешкання", - сказав він.

Також серед постраждалих є сім жінок.

"Був дуже неприємний факт. Одразу після "прильотів" в інтернеті уже почали "гуляти" фотографії з місця вибухів. Люди, які зробили і розмістили ці фото, виступають як корегувальники вогню для ворога. Поліцією та СБУ вже проводяться пошуки цих людей, які поширили дану інформацію. Це не жарти. Адже завдяки фото ворог може побачити результати удару і скерувати ракети точніше", - наголосив Труш.

Він додав, що сьогодні вранці в Чорткові чимало людей прийшло на місця вибуху, щоб сфотографувати побачене.

"Ми дали поліції завдання обмежити доступ, бо дуже багато фотографів з’явилося. Наразі там ведуться слідчі дії", - сказав Труш.

Він також спростував інформацію про те, що учора внаслідок ракетного удару і розміщення мером Чортова Володимиром Шматьком інформації в Фейсбуці про повторну загрозу, у місті почалася паніка і масовий виїзд жителів.

"Жодного масового напливу автомобілів і заторів не було. Так, було чимало техніки рятувальників, можливо, через таку активність транспортних засобів з’явилася подібна інформація", - сказав Труш.

Попередньо, учора вночі Чортківська міська рада закликала людей не панікувати.

"Не виїжджаємо із міста, не скупчуємось, не створюємо затор!", - йшлося в повідомленні.

Також учора жителі райцентру залишилися без газопостачання.

Начальник обласного управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей повідомив, що внаслідок вибухів було пошкоджено газопровід, виникла пожежа, яку загасили рятувальники.

Нагадаємо, 11 червня ввечері повідомлялося, що РФ здійснила ракетний удар по Чортківському району Тернопільщини. 12 числа Володимир Труш написав, що у результаті ворожого обстрілу постраждали діти.

Вас також можуть зацікавити новини: