Зеленський: мільйони втратили свої домівки внаслідок бойових дій / facebook.com/pg/mva.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за час війни на Донбасі загинули близько 14 тис. людей.

Про це йдеться в його колонці в американському виданні The New York Times під назвою: "Я очікував на війну. Я не чекав імпічменту Трампа чи пандемії".

"Мільйони втратили свої домівки внаслідок бойових дій, десятки тисяч отримали серйозні поранення і близько 14 тис. людей загинули", - зазначив Зеленський.

Відео дня

За його словами, на початку його президентства, ситуація з війною на Донбасі була безвихідною: "Майже кожен день гинуло більше людей".

Читайте такожЗеленський розповів про існування планів "В" і "С" щодо Донбасу

"Що стосується війни на сході України, моя адміністрація розуміє, що дипломатія і діалог - єдині варіанти. Я зробив пріоритетним завданням відновлення зустрічей лідерів Німеччини, Франції, України і Росії для обговорення миру. Ми відновили діалог з Росією, і вона повернула три кораблі і 24 українських моряки, захоплених роком раніше; відбулося часткове розведення сил на Донбасі; і обмін полоненими дозволив 131 українцю повернутися додому", - підкреслив Зеленський.

Президент наголосив, що війна в Україні підриває безпеку і стабільність Європи, і Києву знадобиться додаткова допомога від союзників, щоб покласти цьому край.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявляє, що представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент Леонід Кучма скликає термінове засідання ТКГ через заяву ватажка "ЛНР".