Потребу у створенні нової протиракетної системи він обґрунтував розривом "ядерної угоди" Росії та США \ УНІАН

Кандидат на посаду президента Європейської комісії від Європейської народної партії Манфред Вебер пропонує створити в Європі систему протиракетної оборони за участі України.

Читайте такожСтолтенберг: НАТО готується до збільшення кількості ядерних ракет РФ у Європі

Про це Вебер повідомив під час Мюнхенської конференції з безпеки, виступаючи у рамках сесії на тему: «Безпека у Східній Європі».

Відео дня

Він наголосив, що в Європі існує проблема єдності.

"Уявіть, якщо ми створимо міцний оборонний союз. І дозвольте мені бути більш конкретним. Нині ми спостерігаємо припинення чинності Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Якби ми, німці, французи, запропонували друзям у Польщі, Латвії і також Україні - лише уявіть - ми б створили разом систему протиракетної оборони для Євросоюзу", - сказав Вебер.

Він уточнив, що це була б система не для наступальних воєнний операцій, а саме для самооборони.

"Я думаю, що це (створення системи ПРО) - перший крок до справжнього європейського оборонного союзу", - зазначив Вебер.

За його словами, це стало би справжнім кроком до усвідомлення Польщею, Латвією та Україною, що вони дійсно можуть довіряти Німеччині та Франції.

"Це пропозиція, це думка. Я б сказав, що це б допомогло відновити єдність Європи знову, якщо би ми здійснили наступні кроки в обороні", - наголосив Вебер.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Європейська народна партія на своєму з'їзді обрала Вебера єдиним кандидатом на посаду майбутнього президента Єврокомісії після проведення виборів до Європейського парламенту, які відбудуться 23-26 травня 2019 року.

Наразі посаду президента Єврокомісії обіймає Жан-Клод Юнкер.