Військові розповіли волонтерам про причини вибуху / фото УНІАН

До чергового підриву міномету «Молот» призвело неправильне зберігання боєприпасів.

Як повідомляють волонтери фонду «Повернись живим», які опитали бійців щодо інциденту, «інертні підривники» зберігалися не у заводській упаковці, що й призвело до передчасного розриву міни всередині ствола міномету.

Зазначається, що сили ООС використовували 120-мм міномет «Молот» у відповідь на безперервні обстріли противника зброєю, забороненою Мінськими угодами. Окрім цього, бійці підрозділу, що напередодні давали відсіч ворогу, діяли з дотриманням правил техніки безпеки, саме тому, в результаті підриву міномету двоє військовослужбовців отримали поранення: якби солдати не дотримувалися правил, то могли б загинути, підкреслюють волонтери.

Читайте такожМіномет "Молот" вибухнув на Світлодарській дузі - волонтер

«Ще зранку ми й самі були готові «діставати шашки», проте, заключення попередньої перевірки та слова військовослужбовців, яким ми повністю довіряємо, у даному конкретному випадку свідчать все-таки про людський фактор», – йдеться в повідомленні.

При цьому, до мінометів «Молот» у волонтерів «є питання», як і до причин загибелі трьох військовослужбовців 128-ї бригади під час вибуху 6 липня на Рівненському полігоні того ж міномету "Молот".