Ілюстрація REUTERS

Іспанська Галісія запроваджує локальний карантин у районі Ла Маринья через загрозу поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на The Local.

Галісія, автономне співтовариство на північному заході Іспанії, повертає жорсткіші карантинні обмеження для 70 тисяч мешканців Ла Маринья, що провінції Луго, у зв’язку зі зростанням кількості нових хворих.

Відео дня

Згідно з рішенням, мешканці Ла Маринья не зможуть виїздити за межі зони на карантині, окрім як для роботи. Також знову заборонено збиратися групами понад 10 людей.

Читайте такожУ Китай прийшла бубонна чума: запроваджено третій рівень небезпеки

"Наразі у нас зареєстровано 106 випадків, що на 21 більше, ніж учора. Ми вирішили, що необхідно посилити обмеження… щоб запобігти експоненційному зростанню кількості хворих", - зазначив у коментарі ЗМІ представник регіональних органів охорони здоров’я Хезус Васкес.

В’їзд та виїзд у регіон буде обмежено протягом 5 днів. Протягом цього часу органи охорони здоров’я будуть моніторити ситуацію для прийняття подальших рішень.

Це вже другий повторний локдаун в Іспанії за останні дні, зазначає DW. 4 липня влада Каталонії відновила дію обмежувальних заходів в районі Сагрія, з населенням понад 200 тисяч осіб, в провінції Льєда.

Міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілла зазначив, що влада пильно стежить за ситуацією в Каталонії і Галісії.

"Соціальне дистанціювання і локдаун були ключовими заходами для згладжування кривої (нових заражень. - ред.). Тепер вони знову необхідні, щоб зупинити спалахи", - заявив він на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня в Іспанії завершилася дія надзвичайного стану, запровадженого у зв’язку з епідемією коронавірусу.