Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що Москва не ставила під сумнів можливість повернення Києву захоплених в Керченській протоці трьох військових суден.

Читайте такожЗахоплені українські бойові катери передадуть Києву в 60 милях від Одеси - ЗМІ

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на МЗС РФ.

Відео дня

"Ніколи не заперечували можливості повернення українській стороні цих судів", - підкреслили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ стверджують, що ще в червні поінформували посольство України в Москві про "наявні в рамках російського законодавства можливостях, які Київ може залучити для звільнення моряків і кораблів".

Ілюстрація REUTERS

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 17 листопада, захоплені Росією в листопаді 2018 року в Керченській протоці українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", в супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії "Генмола" в Керчі.

За повідомленням російських ЗМІ, передача українських військових судів відбудеться 18 листопада.

Довідка УНІАН. 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира "Яни Капу" і катерів "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українським кораблям, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовця, троє з яких були поранені, і звинуватили в незаконному перетині кордону РФ. 7 вересня поточного року українські моряки повернулися додому в рамках обміну утримуваними особами між Україною і Росією.