Проти Комарницького подали заяву до НАБУ / фото УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос подав до Національного антикорупційного бюро України заяву щодо забудовника Дениса Комарницького та інших посадовців, яких він звинувачує у розкраданні бюджетних коштів столиці.

Читайте такожУ Києві СБУ проводить обшук в офісі, який пов’язаний з нардепом Столаром (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам біля будівлі НАБУ.

Відео дня

Лерос нагадав, що Комарницький був причетний до корупційних справ ще за часів екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

“Але на сьогодні відбулась така собі реінкарнація пана Комарницького за сприяння народного депутата Миколи Тищенка та іншими людьми, які зараз при владі у столиці. Існує така собі компанія “Екобудтрейд”, яка отримує підряди на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. За півроку ця компанія отримала 1,167 млрд грн і, за моєю інформацією, біля 30% від цієї суми у вигляді готівки йде в кишені людям, які стоять за цією компанією. Це Денис Комарницький, пан Кучер, пан Микитась та сестра народного депутата Тищенка разом зі своїм чоловіком Германом Бліновим”, - зазначив Лерос.

Також він розповів ще деякі факти, які, на його переконання, свідчать про корупційні діяння посадовців: 31 жовтня минулого року слідчі СБУ провели обшук в офісі Комарницького, в приміщенні було виявлено “сліди поспішного знищення документів”.

Дали він назвав з десяток компаній, до діяльності яких причетний Комарницький. “Наразі Комарницький курує в місті будівельну галузь, медичну, земельну, енергетичну”, - сказав депутат.

Крім того, він зазначив, що приніс до НАБУ флешку з інформацією з комп’ютера Комарницького, на якій містяться докази його протиправних дій. “Я маю флешку з копією даних з комп’ютера Комарницького. На цій флешці усі докази того, що я сказав, там — схеми по розподіленню коштів, хто їх отримує, через які компанії, хто з ключових чиновників відповідає за ті чи інші схеми. Це десятки компаній, десятки топ-чиновників. Це суми на багато мільярдів гривень”, - заявив депутат.

Разом з тим він не став розголошувати, яким чином до його рук потрапила копія даних з комп’ютера Комарницького.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня стало відомо, що комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики просить правоохоронні органи розібратися з питанням переходу територій двох державних кіностудій - "Укркінохроніка" та "Національна кінематека" - у приватні руки.

За словами голови комітету Олександра Ткаченка (фракція "Слуга народу"), "є всі підстави вважати, що ми знаємо реального інтересанта забудови території "Укркінохроніки" під нові висотки. Це відомий у вузьких колах в Києві забудовник – пан Денис Комарницький".