Українська армія перевищує всі стандарти НАТО – депутат Європарламенту / фото president.gov.ua

Українська армія, яка за минулий рік стала найбільшою силою в Європі, вже перевищує всі стандарти НАТО. Таку думку висловив депутат Європейського парламенту від Литви Андрюс Кубілюс в ефірі телемарафону.

"Я вважаю, що Україна перевищує всі стандарти НАТО. Ви довели за минулий рік, що українська військова сила за допомогою західного озброєння є найбільшою силою на всьому демократичному європейському континенті", – заявив він.

За його словами, зараз вже постає питання не про те, чи відповідає Україна стандартам НАТО, а чи відповідають стандарту, який показує Україна, інші країни блоку.

Відео дня

"Для нас абсолютно зрозуміло, що не тільки для України потрібно, щоб вона стала членом НАТО, для того, щоб отримала гарантії безпеки, але й для самого блоку дуже потрібно, щоб Україна якнайшвидше стала членом альянсу. Тому що ваш досвід і військова сила допомогла б стати НАТО сильнішим", – додав Кубілюс.

Вступ України до НАТО - останні новини

Минулого місяця генсек НАТО Єнс Столтенберг вперше з початку повномасштабної вторгнення РФ відвідав Україну. Після візиту він оголосив, що в Альянсі домовились про вступ України.

Низка країн зрештою публічно висловили свою позицію з цього питання. Польща, Чехія та Словаччина виступили зі спільною заявою, у якій закликали до надання Києву безпекових гарантій до приєднання до Альянсу. 

Угорщина оскандалилась заявою про те, що нібито вступ України до НАТО можливий виключно за згодою Росії. А Німеччина заявила, що перспективи швидкого розв’язання питання щодо членства України немає. 

Німецькі ЗМІ зрештою повідомили, що нібито такі члени Північноатлантичного альянсу, як США і Німеччина, неофіційно дали зрозуміти, що вони поки не хочуть брати на себе жодних зобов'язань щодо прийняття України до НАТО.

Польща публічно звинуватила Берлін і Париж у затягуванні приєднання України до НАТО. Там заявили, що війна, розв’язана Росією, стала наслідком цього. 

Вас також можуть зацікавити новини: