Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у нього немає часу, щоб вірити чи не вірити президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це він заявив в Skype-інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail.

«Скажу вам відверто, у мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Путіну. Я просто повинен робити свою роботу, як я вважаю правильно, щоб досягти результату. Ми за цей час повернули понад 130 людей з полону. Я розумію, що це не велика перемога, але це ті маленькі перемоги, які обов'язково приведуть до великої. А для нас це – повернення всіх українців та всіх наших земель. І ось у це я дуже вірю. І ось на це в мене є час», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський про зустріч з Путіним: я готовий на будь-який формат

За словами Зеленського, українці залишаються в неволі на території Російської Федерації, є кримчани, які також перебувають за ґратами.

«Про їхнє звільнення ми також говоримо з Російською Федерацією і зробимо все, щоб повернути їх додому. Далі ми кажемо про відкриття КПВВ між підконтрольною (уряду України – УНІАН) та окупованою територією для гуманітарної допомоги українцям, які живуть на тій чи іншій території. Для них ми робимо все – відкриваємо КПВВ, будуємо мости, які були зруйновані тією стороною. І не лише війною, а й часом. І тепер, наприклад, швидка допомога може заїхати на окуповану територію. Складнощі, звісно, є, адже бойовики дуже рідко пускають і машини з гуманітарною допомогою, і машини ОБСЄ», - додав глава держави.

Президент зазначив, що українська влада дуже переймається тим, щоб не втрачати молодь на окупованому Донбасі.

«Через інформаційну війну діти, які навчалися в школі на окупованій території, їдуть зараз до вищих навчальних закладів. Нам дуже важливо, щоб вони вступали саме в українські виші, на нашій території. Ми все для цього робимо. Наприклад, скасовуємо для них ЗНО, щоб діти з окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму без іспитів мали змогу вступати в найкращі заклади вищої освіти в Україні», - додав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно Путін заявив, що слова Зеленського про Другу світову війну вплинуть на відносини України і Росії. Як відомо, український лідер сказав, що СРСР несе таку ж відповідальність за початок Другої світової війни, як і нацистська Німеччина.

Додамо, що сам Путін говорив, що хотів би поліпшення відносин з Україною. Проте, російська влада звинувачує Київ у зриві нормандського саміту через ніби-то невиконання комюніке.

Нагадаємо, Володимир Зеленський, коментуючи переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, заявив, що є деякі відповіді, які бажано почути віч-на-віч.

Також український лідер заявив, що у президента Росії Володимира Путіна є рік для того, щоб покласти кінець війні на Донбасі.