Дуже смачне тісто для смажених пиріжків можна приготувати на кефірі / фото ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до пиріжків, багато хто помилково вважає, що пишне тісто без дріжджів не зробити. Але це не так, адже для цього можна використовувати кефір. Бабусині пиріжки на кефірі для багатьох є еталоном. Не секрет, що в смажених пиріжках найважливіше - це тісто. Чим воно пишніше і легше, тим краще, оскільки тоді воно буде відмінно поєднуватися з абсолютно будь-якою начинкою.

Про секрети смачного тіста на кефірі ми розповімо вам нижче. Радимо додати рецепти в закладки, оскільки ви точно будете повертатися до них.

Раніше УНІАН розповідав про те, як швидко приготувати піцу на сковороді.

Відео дня

Тісто на пиріжки на кефірі

Інгредієнти:

  • Борошно - 500 г.
  • Кефір будь-якої жирності - 400 мл.
  • Цукор - 1 с. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.

Для початку з'єднайте в мисці кефір кімнатної температури, сіль і цукор, і ретельно перемішайте.

Після цього поступово додайте туди просіяне борошно, харчову соду і замісіть тісто. Потім влийте рослинне масло, змастіть їм руки і вимішуйте тісто руками близько п'ять хвилин. Дайте тесту підійти. Після цього додайте будь-яку начинку і обсмажте пиріжки на сковороді до готовності.

До речі, цей рецепт підходить для використання під час Великого посту.

Тісто на пиріжки на кефірі і дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно - 600 г.
  • Кефір - 300 мл.
  • Рослинна олія - 170 мл;
  • Дріжджі - 2,5 ч. л.
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Сіль - 1,4 ч. л.

Змішайте половину просіяного борошна і дріжджі. Підігрійте кефір до 30-35 градусів і влийте в суху суміш, після чого додайте борошно, що залишилося. Як тільки тісто буде відлипати від рук - воно готове. Коли тісто підійде, можна приступати до приготування пиріжків, додавши начинку за смаком.

Готуємо пиріжки на кефірі в духовці - рецепт

Якщо ви не любитель пиріжків, смажених на сковороді, цей рецепт для вас.

Інгредієнти:

  • Борошно - 500 г.
  • Кефір - 250 мл.
  • Рослинна олія - 150 мл.
  • Сухі дріжджі - 2 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Жовток - 1 шт.

Вилийте кефір і рослинне масло в каструлю, перемішайте. Доведіть суміш до температури 37-39 градусів на слабкому вогні. Додайте туди цукор і сіль, перемішайте до розчинення сухих інгредієнтів.

В окрему миску просійте борошно і додайте дріжджі. В отриманій суміші зробіть поглиблення і вилийте в нього кефір кімнатної температури. Замісіть тісто і приберіть його підходити в тепле місце. Після цього можна готувати пиріжки. Випікати їх потрібно 20 хвилин при 200 градусах.

Вас також можуть зацікавити новини: