Ілюстрація \ REUTERS

Вболівальники ночують на канапі у місцевих, ризикують власним медовим місяцем, їдуть через Скандинавію – шлях до Києва став більш складним для фанатів ніж вони очікували.

Читайте такожНа фінал Ліги чемпіонів до України прибуло вже близько 10 тисяч вболівальників (фото)

ВВС опитало фанатів "Ліверпуля" про їхній шлях до Києва. Наприклад, 22-річний Том Уйатхед з Ланкаширу розповів, що їде на восьми потягах, щоб дістатись з Ланкастера до Києва – через Париж, Франкфурт, Дрезден, Вроцлав, Краків та Львів. "Я купував квитки окремо. Вартість склала 400 фунтів і час в подорожі займе чотири дні", - розповів він, передає Голос Америки.

А от 33-річний Стівен Томпсон також з Ланкаширу зазначив, що одружився за день до фіналу Ліги чемпіонів. "Я заплатив 1 500 фунтів за дорогу туди і назад і повернусь біля 5:30 ранку в неділю (сподіваюсь), потім ми відправляємося у весільну подорож в 9 ранку. Моя наречена каже, що її це не турбує, але, думаю, її роздратує, якщо я пропущу свій переліт додому зранку в неділю. Моя весільна подорож до Австралії, тому мій запасний план – сісти на інший літак і зустріти її там", - розповів уболівальник.

Вболівальник з Лінкольна 44-річний Ніл О’Флінн спочатку поїхав до Лондона, де сів на літак до Катовіце, а потім на автобусі до Кракова, де він переночував. Зранку в п’ятницю він на потязі вирушив до Львова, де також переночував. "Потім – потягом до Києва і переночую у українського хлопця, який нас розмістить у себе на ніч фіналу. Ми про це дізнались через сторінку у Facebook створену для фанів, які не можуть знайти готель. Зранку в неділю я сідаю на 11-годинний потяг до Кракова, а потім повертаюсь додому. Це коштує 350 фунтів з кожного – ми їдемо вчотирьох", - розповів чоловік.

А от 26-річний Луї Гульєн з Каліфорнії спочатку летить до Німеччини, потім звідти до Києва. "Я витратив $1200 на переліт і $2600 на квиток на матч. Я орендую кімнату в Києві на п'ять ночей за $200, то це найдорожча подорож для мене, але, сподіваюсь, що вона того варта", - розповів хлопець.

Іспанський "Реал" та англійський "Ліверпуль" зустрічаються у фіналі Ліги чемпіонів у Києві 26 травня, однак, через складнощі з якими зіткнулись вболівальники дорогою на матч, трибуни можуть бути не повністю заповненими.

24,268 вболівальників «Реал» Мадрид підтвердили, що будуть присутніми на грі за даними на початок травня – це набагато менше, ніж цифри попередніх фіналів. В 2014 - 73 314 фанатів звернулись за квитками на фінал в Лісабоні, в 2016 - 56 046 приїхало до Мілану, а в 2017 - 44 755 фанатів хотіли відвідати фінал в Кардіфі.

"Реал" Мадрид заявляє, що зменшення відбулось не лише через той факт, що команда грає у фіналі вже третій рік поспіль і четвертий за п’ять років, але і тому що доїхати до Києва виявилось дуже складно, пише ElPais.

У "Ліверпуля" така ж проблема, лише 25 578 фанатів планують прибути. Тоні Барретт, керівник штабу уболівальників команди вибачився перед ними за складнощі з дорогою до Києва у Twitter.

З Мадрида до Києва є лише два рейси на день, а з Ліверпуля – жодного. Квитки з іспанської столиці піднялись в ціні до 600 євро після того, як стало відомо, що "Реал" Мадрид гратиме у фіналі.

Викликом стало і завдання знайти доступний готель. Після того, як бізнес почав завищувати ціни, кияни запропонували допомогу. Кияни тепер пропонують безкоштовне проживання для фанатів у групі “Kyiv FREE couch for football fans 26/05/18.” Група має близько 8 000 членів і 2 200 постів.