Держекоінспекція звернулася до поліції через рожеві калюжі на полі / фото ДСНС України

Державна екологічна інспекція звернулася до поліції через рожеві калюжі на полі під Рівним, де раніше сталася НП на хімзаводі. У відомстві порахували такі дії аграріїв забрудненням та псуванням земель.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований у Facebook.

"Фахівці інструментально-лабораторного контролю ДЕІ досліджують ґрунт на вміст амонію сольового, фосфору, сірки, важких металів (міді, цинку, свинцю та інших). Результати експертизи будуть відомі через тиждень (саме стільки часу веде дослідження)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами Мальованого, Загальна площа забруднення становить 635,8 м2.

Читайте такожРятувальники прокоментували НП на "Рівнеазоті" (фото)

"Ділянки, на яких виявлено розлив, орендовані ТОВ "АКРІС АГРО". Держекоінспекція направила заяву до Національної поліції України за ознаками кримінального порушення за статтею 239 Кримінального кодексу (забруднення і псування земель)", - підсумував чиновник.

Як раніше повідомляв УНІАН, поблизу міста Рівне у полі виявили калюжі з рожевою водою. На місці події працювали фахівці ДСНС та екологи. Проводився забір проб грунту, повітря і самої рідини для проведення експрес-аналізів.

Пізніше стало відомо, що рожева рідина-це препарат " Префект". Він діє на яйця і личинки шкідників, які гинуть після обприскування. Препарат сертифікований в Україні.