Окупанти оголосили вироки  кримським татарам / фото: Кримська солідарність

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив фігурантам першої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Теймуру Абдулаєву, Рустему Ісмаїлову, Узеїру Абдулаєву, Емілю Джемаденову і Айдеру Саледінову покарання у вигляді позбавлення волі на строки від 12 до 17 років.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність».

Читайте такожВ Євросоюзі вимагають від Росії негайного звільнення всіх затриманих у Криму татар

Відео дня

Теймуру Абдулаєву, відповідно до обвинувачення за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації), суд призначив покарання у вигляді 17 років позбавлення волі з відбуванням строку у виправній колонії суворого режиму, Ісмаїлову (за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ) - 14 років позбавлення волі з відбуванням строку в колонії суворого режиму, Узеїру Абдулаєву (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ) - 13 років позбавлення волі з відбуванням строку в колонії суворого режиму, Саледінову (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ) - 12 років позбавлення волі з відбуванням строку в колонії суворого режиму, Джемаденову (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ) - 12 років позбавлення волі з відбуванням строку в колонії суворого режиму.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня 2016 року в окупованому Криму російські силовики провели обшуки в будинках п'яти мусульманських сімей.

Після обшуків затримали п'ятьох кримських татар, яких звинувачували в участі в забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустема Ісмаїлова, Узеїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

У грудні 2018 року стало відомо, що фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Криму до СІЗО в Ростов-на-Дону.