Японський Google показав довгу клавіатуру Gboard Bar / фото Google

Японський підрозділ Google, який має схильність до незвичайних експериментів, представив клавіатуру-трансформер у витягнутому форм-факторі. Довжина такої клавіатури становить 165 см.

Її унікальність полягає в тому, що всі клавіші розташовані в один ряд – це зручно відразу за кількома параметрами, вважають в Google.

Як стверджується, така клавіатура дозволяє швидше і легше знайти потрібну клавішу. Ба більше, можна набирати текст удвох – наприклад, при парному програмуванні. До того ж, завдяки своєму форм-фактору, її простіше розмістити на столі, заваленому документами. 

Команда японського підрозділу жартує, що клавіатура "досить широка, щоб по ній могла пройти кішка", а висота – просто "комфортна". Розробники додають, що девайс також можна застосовувати як лінійку або діставати їм до вимикача.

Нехай, поки Gboard Bar – жартівливий продукт та є не більше, ніж концептом – проте втілити в реальність її можуть всі охочі. Розробник опублікував на Github реальні креслення для створення DIY-версії витягнутої клавіатури. 

Інші цікаві техно-новинки

Раніше УНІАН розповідав про не менш цікавий гаджет – інтелектуальну лампу від Xiaomi, яка імітує цикли сходу і заходу сонця. Вона допоможе розслабитися і насамперед призначена для людей, які страждають безсонням.

Також писали, що LG запустив продажі незвичайного "квадратного" монітора зі співвідношенням сторін 16:18. Виробник називає модель "абсолютно новим форматом на ринку моніторів".

Своєю чергою Huawei готує до випуску незвичайний ноутбук без дисплея і клавіатур. Сам пристрій являє собою свого роду "ядро" для аксесуарів, які можна під'єднувати. 

Вас також можуть зацікавити новини: