Росія нарощує сили на двох напрямках / фото REUTERS

Росія нарощує свої сили на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"Зафіксовано нарощення противником своїх сил на Запорізькому та Херсонському напрямках. Росія перемістила на Криворізький напрямок три батальйонно-тактичні групи з Новопавлівського напрямку. На Запорізький напрямок ворог також долучив одну батальйонно-тактичну групу", – повідомив Громов.

Відео дня

За його словами, поповнення сил РФ здійснює через Керченський міст та з Криму.

"Крим використовують як плацдарм для особового складу та озброєння. Зафіксовано перебазування армійської авіації Східного військового округу до території Криму", – розповів він.

Також він зазначив, що Росія продовжує знімати військову техніку з довгострокового зберігання для подальшої відправки на територію України.

Нагадаємо, у прикордонних з Україною областях окупанти розгорнули угруповання військ для прикриття держкордону Росії. Головна мета – відволікти увагу Збройних сил України.

Протягом тижня українські військові поліпшили тактичне положення та просунулися вглиб оборони противника в районах населених пунктів Мазанівка, Бражківка, Суліговка, Дмитрівка. ЗСУ звільнили два населених пункти: Мазанівка і Дмитрівка.

Вас також можуть зацікавити новини: