фото twitter.com/BattleAnalytics

У Малі бойовики напали на популярний серед західних туристів фешенебельний курорт, розташований на схід від столиці країни Бамако.

Над туристичном комплексом Le Campement Resort в Дугуракоро місцеві жителі бачили клуби диму, а також чули постріли, передає Reuters.

Читайте такожУ результаті теракту в Малі загинули близько 80 осіб

Відео дня

Представник Міністерства безпеки Малі повідомив, що на туристичний комплекс напали бойовики, і туди попрямували малійські військові і військовослужбовці французького антитерористичного корпусу.

Як відзначає Reuters, в результаті нападу на комплекс в столиці Малі загинули дві людини. Один із загиблих - громадянин Франції і Габону, громадянство другого в даний момент не встановлено.

За даними Associated Press, напад вчинили імовірно джихадисти. У комплексі перебувають члени французької військової місії, а також представники ООН.

П'ять років тому ісламісти захопили значну частину території Малі. Їх вдалося істотно потіснити з допомогою французьких військ, але в країні періодично відбуваються атаки джихадистів.

У листопаді 2015 стався напад на готель Radisson Blu у Бамако, у ході якого були взяті в заручники західні туристи, близько 20 людей загинули. Після цього нападу в Малі було оголошено надзвичайний стан, який зберігається до цього часу.