Росія атакує Україну / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні ввечері російські загарбницькі війська запустили по території України ударні безпілотні літальні апарати. Про це повідомляється у Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України.

"Зафіксовано запуск ворогом кількох груп ударних БпЛА з району полігону Чауда (Крим) у напрямку південних областей. Можливе поширення тривог за напрямом руху ударних БпЛА. У разі оголошення повітряної тривоги – прямуйте в укриття!" - написали вони о 21:15.

О 21:31 військові попередили про загрозу застосування ударних дронів для Миколаївської та Херсонської областей. Вже близько 22:04 одна група БПЛА була в повітряному просторі Миколаївщини, напрямок руху - західний.

Відео дня

Згодом про загрозу попередили Кіровоградську область. Наразі мапа повітряних тривог виглядає так:

Скриншот

Інформація оновлюється...

Оновлено о 06:00: Відбій ракетної небезпеки.

Оновлено о 05:46: Ракета у бік Житомирської області.

Оновлено о 05:38: На Хмельниччині чути звуки вибухів, повідомляють місцеві жителі.

Оновлено о 05:34: Крилаті ракети на Хмельниччині.

Оновлено о 05:21: Вінниччина - рух ракет у західному напрямку.

Оновлено о 05:15: Російські ракети летять у бік Умані.

Скриншот

Оновлено о 05:00: За повідомленням Повітряних сил, крилаті ракети прямують у напрямку Черкаської області.

Оновлено о 04:45: Крилаті ракети на межі Харківської та Дніпропетровської областей. Рухаються у західному напрямку.

Оновлено о 04:33: Група ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку, курс може змінюватись. 

Оновлено о 03:55: Ракетна небезпека в областях, де оголошено тривогу. Повітряні сили попередили про загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Росія атакувала Україну ракетами: всі деталі удару

Оновлено о 02:50: Відбій загрози.

Оновлено о 02:30: Одещина - відбій по загрозі дронів, однак на Миколаївщині та Херсонщині триває бойова робота.

Оновлено о 02:10: Мешканці Одеського району, лишайтеся в укриттях до відбою, не знімайте роботу протиповітряної оборони, закликає голова військової адміністрації Кіпер.

Оновлено о 02:00: Одеська область - знову загроза застосування окупантами ударних БпЛА. Миколаїв - залишайтесь в укриттях.

Оновлено о 01:35: Херсонщина та Миколаївщина - знову загроза "шахедів". Група дронів рухається у напрямку Очакова.

Оновлено о 00:30: Підтверджено зліт до семи Ту-95мс з Оленегорська. Можливі пуски крилатих ракет, попереджають у ПС.

Оновлено о 00:25: Відбої по загрозі безпілотних літальних апаратів на півдні України.

Оновлено о 00:15: Харківщина область - ракетна небезпека.

Оновлено о 00:05: Ракетна загроза для Донецької області. "Зберігається суттєва активність ворожої тактичної авіації на східному та південно-східному напрямку. Загроза застосування авіаційних ракет та керованих авіабомб", - йдеться у повідомленні.

Оновлено о 23:50: Дрони в повітряному просторі Кіровоградської області, вони  рухаються у західному напрямку. Повітряні сили повідомляють про роботу ППО. Тим часом до Рені також наближаються "шахеди".

Оновлено о 23:42: Військові попереджають, що загроза не минула. Ще одна група дронів рухається у напрямку півдня Одещини.

Оновлено о 23:28: Група дронів рухається у напрямку Рені. Тим часом оголосили повітряну тривогу для Запорізької області.

Оновлено о 23:13: "Жителі Ізмаїльського району, рушайте негайно в укриття та будьте там до кінця повітряної тривоги! Це дуже важливо", - закликає голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Оновлено о 23:12: "Шахеди" у напрямку Вилкове. Ізмаїльський район - залишайтесь в укриттях, закликають у Повітряних силах.

Оновлено о 23:08: Рух дронів типу "Shahed" у напрямку Первомайська, Кропивницького. Також існує загроза застосування ударних БпЛА для Одеської області.

Оновлено о 22:25: У Миколаївській області працює протиповітряна оборона. Військові закликають залишатися в укриттях.

Російські удари по Україні: останні новини

Нагадаємо, минулої ночі російські окупанти вкотре атакували Україну дронами та ракетами. Наші Повітряні сили відзвітували про знищення 6 дронів та 6 російських ракет повітряного базування.

Загалом росіяни запустили шість БПЛА типу "Shahed" з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда) та 10 ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 з району Енгельса.

Вас також можуть зацікавити новини: