Двомірний платформер про пригоди героя книг української письменниці / ілюстрація Tukoni

За мотивами серії дитячих книг про світ Туконі, автором та ілюстратором якої є Оксана Була, зроблять відеогру. Кошти на створення демоверсії проекту виділив Український культурний фонд.

Грант у розмірі 692 тисяч 794 грн Оксана Була зі своєю командою отримала у липні.

"Я люблю розповідати історії за допомогою малюнків, а формат гри надає для цього свої особливі інструменти, яких немає ні в книзі, ні в кіно. Це не краще або гірше – це інший своєрідний простір. Саме з цього все і починалося – мені не хотілося перетворювати книги в ігри. Був сюжет, який я бачила саме як гру", – каже Оксана Була.

Гру обіцяють презентувати восени цього року. Пізніше демоверсія буде доступна в магазині цифрової дистрибуції Steam.

Про що TUKONI The Game

Розробники розповіли УНІАН про що буде гра і на якому етапі зараз знаходиться проект.

За словами геймдизайнера проекту, Олексія Фурмана, це буде двомірний point-and-click платформер. Гра розповість про пригоди книжкового героя Туконі Мандрівника який допомагає лісовим звірам. Гравцеві потрібно буде вивчати локації для пошуку потрібних предметів, займатися крафтом і вирішувати головоломки.

"У нас виходить неспішний платформер, що робить ставку на атмосферу і досвід гравця, як ігри Amanita Design. Або як, наприклад, Mutazione", – розповідає Олексій.

Зараз автори знаходяться на ранньому етапі розробки і збирають альфа-білд гри.

"У нас не зовсім класичний пайплайн відеоігрової розробки — вийшла суміш Agile та Waterfall, в якій ми, з одного боку, створюємо речі, що зустрічаються протягом всієї гри, з іншого боку, йдемо за сценарієм, створеним Оксаною Булою, і послідовно втілюємо арти, анімацію та ігрову логіку", – зазначає геймдизайнер.

Хоч проект і отримав від Українського культурного фонду понад 692 тисяч грн, цих грошей не вистачить, щоб створити повноцінну гру. Після вирахування податків та інших обов'язкових витрат, передбачених у грантових проектах, кошти будуть спрямовані на створення демоверсії.

"Демоверсія для нас – це такий proof-of-concept, MVP (minimum viable product), який, з одного боку, вже може жити своїм життям, з іншого, дозволить нам йти далі, якщо ми захочемо. Періодично говоримо про Kickstarter-кампанію повної гри на основі демоверсії. Але це плани вже не на цей рік", – каже Олексій.

Також автори підкреслили, що це один з перших випадків в українській історії, коли держава надала допомогу в створенні комп'ютерної гри.

"Учасники нашої команди, включаючи мене, вже працювали з проектами УКФ, правда, як підрядники для інших організацій, які отримали гранти. Думаю, цей досвід нам дуже допоміг, разом з досвідом написання інших грантових заявок, в тому числі міжнародних. Крім того, а дуже радий, що це один з перших випадків в українській історії, коли відеоігри отримали фінансову підтримку від держави", – підкреслив геймдизайнер проекту.