PlayStation 5 вийде в кінці 2020 року / blog.us.playstation.com

На наступному тижні, 2 червня, стане відомо про 38 ігор, які вийдуть на консолі нового покоління – PlayStation 5.

Відповідна інформація з'явиться у червневому номері офіційного журналу PlayStation.

Обкладинка червневого журналу PlayStation: The Official Magazine / twitter.com

Згідно з опублікованою обкладинкою, у журналі крім інформації будуть представлені скріншоти нових ігор. Також в PlayStation: The Official Magazine з'являться подробиці про екшен Assassin's Creed Valhalla, який вийде на консолях нового покоління.

Нагадаємо, нещодавно глава компанії Sony, Кенитиро Йосіда, підтвердив, що незабаром буде представлена «переконлива лінійка нових ігор для консолі PlayStation 5. А перші геймплейні кадри з PS5 були продемонстровані на презентації нового ігрового рушія Unreal Engine 5.

Демо Unreal Engine 5 на консолі PlayStation 5

PlayStation 5 надійде в продаж наприкінці 2020 року. Згідно з повідомленням Bloomberg, стартова вартість нової консолі від Sony складе 499-549 доларів. Висока ціна пов'язана з великим попитом на дорогі комплектуючі. Проте в Sony ще не прийняли остаточного рішення щодо вартості консолі. Як і на старті PS3, компанія може продавати PlayStation 5 собі у збиток, щоб активніше наповнити користувальницьку базу. А втрату прибутку можна буде компенсувати сервісами PS Plus та PS Now, а також продажами консолей нинішнього покоління – PS4 та PS4 Pro.