Ґеймпад PlayStation 5 / blog.us.playstation.com

Компанія Sony вже запустила виробництво консолі нового покоління – PlayStation 5.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив співробітник Bloomberg Такаші Мотідзукі.

За словами Мотідзукі, через те, що масове виробництво PlayStation 5 вже почалося, з'явився ризик витоку фотографій з реальним дизайном консолі в мережу. Саме тому Sony більше не стане відкладати офіційну презентацію і покаже PS5 публіці найближчим часом.

Відео дня

Читайте такожУ червні передплатники PS плюс отримають Call of Duty: WWII та Star Wars Battlefront II

Крім того, журналісти Eurogamer, VentureBeat та інших видань днями повідомили, що офіційно консоль покажуть напочатку червня. Найбільш ймовірна дата презентації PlayStation 5 – 3 червня.

Точно відомо, що 2 червня з'явиться інформація про ігри для PS5. В цей день вийде свіжий номер журналу Game: The Official Magazine, в якому розкажуть про 38 ігор для консолі нового покоління від Sony.

Сама ж PlayStation 5 надійде у продаж наприкінці 2020 року.

Згідно з даними Bloomberg, стартова вартість нової консолі від Sony складе 499-549 доларів. Висока ціна пов'язана з високим попитом на дорогі комплектуючі. Проте в Sony ще не прийняли остаточного рішення щодо вартості консолі. Як і на старті PS3, компанія може продавати PlayStation 5 собі у збиток, щоб активніше наповнити користувальницьку базу. А втрату прибутку можна буде компенсувати сервісами PS Plus та PS Now, а також продажами консолей нинішнього покоління – PS4 та PS4 Pro.