Xbox Series X / скріншот з трейлера

Компанія Microsoft має намір скасувати передплату Xbox Live Gold для доступу до мультиплеєру на консолях сімейства Xbox.

Про це на форумі ResetEra повідомив інсайдер під ніком Klobrille.

Читайте такожОстанній шанс отримати шість місяців преміум-акаунта для World of Tanks Blitz

Відео дня

За словами інсайдера, компанія планує оголосити про скасування платного доступу до онлайну на трансляції Xbox Game Showcase, яка пройде 23 липня. Klobrille стверджує, що Xbox Live Gold заважає компанії створити єдину екосистему на ПК та консолях.

В підтвердження словам інсайдера компанія Microsoft днями прибрала зі свого магазину можливість придбати передплату на сервіс Xbox Live Gold терміном на шість місяців та на рік.

Нагадаємо, на консольному ринку Microsoft була першою компанією, яка ввела платний доступ в мультиплеер. Sony ввела аналогічний сервіс лише з виходом PlayStation 4 у 2013 році. А компанія Nintendo й зовсім почала брати плату за онлайн лише 2 роки тому. Якщо на Xbox Series X буде безкоштовний доступ до мультиплееру – це може стати серйозним приводом для покупки саме консолі від Microsoft. Або ж компанія залишить платний онлайн, але він буде входити в іншу підписку, де буде більше бонусів для гравців.