До березня 2021 року Sony виробить на 4 мільйони консолей менше, ніж планувала / фото playstation.com

Компанія Sony забронювала 60 авіарейсів, щоб доставити в США свої нові консолі PlayStation 5.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив старший аналітик фірми Niko Partners Даніель Ахмад.

Джерелом інформації став голова американської авіакомпанії Delta Air Cargo / фото twitter.com/ZhugeEX

Відео дня

"Sony використовує авіаперевезення, щоб задовольнити попит на PS5 і поставити в магазини достатню кількість пристроїв. Починаючи з жовтня, компанія забронювала 60 рейсів (Delta 747) для поставок консолей роздрібним продавцям", – заявив інсайдер.

Ахмад повідомив, що джерелом його інформації є Джеррі Тай – голова американської авіакомпанії Delta Air Cargo, яка займається перевезеннями вантажів.

Аналітик також підкреслив, що не може стверджувати на 100%, що мова йде про 60 рейсів, а не про 60 літаків.

Втім, Даніель Ахмад зазначив, що хоч доставляти вантажі за допомогою авіаперевезень набагато швидше, ніж по морю, але водночас це дорожче. Тому Sony, ймовірно, буде використовувати кілька різних способів доставки.

"Будуть також морські перевезення і, можливо, інші компанії, що займаються авіаперевезеннями, також відправлять консолі в США", – резюмував Ахмад.

Читайте такожSony продаватиме PlayStation 5 собі у збиток

Крім того, видання Bloomberg повідомило, що Sony переглянула свої плани з виробництва PS5 у бік зменшення. До кінця березня 2021 року компанія виробить не 15 мільйонів пристроїв, як планувалося раніше, а 11 мільйонів. Ця зміна пов'язана з тим, що виробництво однокристальної системи від AMD впало на 50%.

Однак аналітик Даніель Ахмад зазначив, що навіть з урахуванням зменшення виробництва, компанія випустить набагато більше консолей, ніж це було на старті продажів PlayStation 4.

Очікується, що вже завтра, 16 вересня на трансляції PlayStation 5 Showcase компанія оголосить офіційну ціну та дату початку продажів нової консолі. Прямий ефір розпочнеться о 23: 00 за київським часом і триватиме 40 хвилин.

Трансляція  відбудеться 16 вересня о 23:00 / фото playstation.com

Технічні характеристики PlayStation 5

  • Центральний процесор – 8-ядерний кастомний AMD Zen 2 (3,5 ГГц)
  • Графічний процесор – 10,28 терафлопс (AMD RDNA 2)
  • Оперативна пам'ять – 16 ГБ GDDR 6 (446 ГБ / с)
  • Накопичувач – SSD 825 ГБ (5,5 ГБ / с)
  • Оптичний привід – 4K UHD Blu-Ray
  • Апаратна підтримка трасування променів
  • Зворотна сумісність з PlayStation 4

Нагадаємо, минулого тижня стали відомі офіційні ціни консолей нового покоління від Microsoft. Xbox Series X продаватимуть за $499, а Xbox Series S – за $299. Обидві версії консолі надійдуть у продаж 10 листопада.