Steam закрив лазівку з поверненням грошей за ігри з розширеним доступом / фото Valve

Компанія Valve розповіла про нову політику повернень коштів за куплені ігри в магазині Steam. Зміни набули чинності, починаючи з сьогодні.

Як свідчать правила Steam, користувач може повернути гроші за гру, яка йому не сподобалася, протягом двох тижнів з моменту її купівлі, але час, проведений у грі, не повинен перевищувати 2 години.

Водночас серед розробників популярна практика дарувати ранній доступ до гри за передзамовлення Deluxe-видань. Це давало змогу зіграти у гру за кілька днів до офіційного релізу. На практиці, багато хто спеціально купував такі видання, отримував ранній доступ, проходив гру за перші дні і просив повернення коштів, оскільки Steam не враховує час, проведений у грі в рамках цього "раннього" доступу.

Відео дня

Тепер такий "трюк" перестане працювати. Як і раніше, зробити запит на повернення коштів можна буде протягом 14 днів після купівлі, але тільки в тому разі, якщо награно не більше двох годин загалом – відтепер ураховується час проведений у грі як до релізу, так і після.

Більшість геймерів сприйняли нововведення без претензій, зазначивши, що це звучить справедливо, але є й ті, хто розкритикував нове правило. За їхніми словами, двох годин банально недостатньо, щоб оцінити якість продукту.

У Steam змінили правила повернення грошей за куплені ігри: що потрібно знати

Наприкінці березня Steam отримав важливий апдейт – ділитися іграми з друзями стало простіше. Нова механіка є єдиним простором для кількох людей і непоганим способом заощадити на покупці ігор.

Якщо ви в пошуках у що пограти у квітні, УНІАН зібрав головні релізи місяця. Серед них – швидкісний екшен, який називають сумішшю Nier/Sekiro, барвиста "метроїдванія", а колишній ексклюзив Xbox виходить до PlayStation і Nintendo.

Вас також можуть зацікавити новини: